MONSTER ENERGY SUPERCROSS 25 - The Official Video Game zapowiedziane!

W miniony weekend, podczas finału Mistrzostw Świata SuperMotocross w Las Vegas, Milestone i Feld Motor Sports, Inc. ujawniły zwiastun Monster Energy Supercross 25 - The Official Video Game w The Strip at Las Vegas Motor Speedway oraz na antenie Peacock podczas transmisji na żywo.

Obejrzyj zwiastun: https://youtu.be/2k_sVuB4uz4

Po dwóch latach od premiery ostatniej odsłony, wideo oferuje wgląd w to, co nadejdzie w nowym rozdziale serii, który został przebudowany od podstaw, aby zaoferować fanom Supercrossu najbardziej autentyczne i wciągające wrażenia z gry.

Po raz pierwszy gracze będą mogli przeżyć emocje związane z bieżącym sezonem, a nawet przewidzieć oficjalny harmonogram, ścigając się z oficjalnymi składami, torami i motocyklami z 2025 roku wraz z przebiegiem prawdziwego sezonu mistrzostw 2025. Wykorzystując w pełni silnik Unreal Engine 5, gra będzie oferować bezprecedensową grafikę, a także nowy system fizyki, aby zapewnić zupełnie nowy poziom realizmu i symulacji.

Na prośbę społeczności Monster Energy Supercross 25 - The Official Video Game wprowadza dynamiczny system deformacji terenu z ewoluującymi koleinami. Oprócz walorów wizualnych, dodadzą one nową warstwę dynamizmu do rozgrywki, ponieważ tory będą się teraz zmieniać na każdym okrążeniu, a brud gromadzić się na terenie, tworząc brzegi i koleiny.

„Jesteśmy bardzo podekscytowani, że w końcu ogłosiliśmy Monster Energy Supercross 25 - The Official Video Game” - powiedział dyrektor gry Sebastiano Stefanetto. ”Ten nowy rozdział jest wynikiem intensywnej pracy i wydłużonego okresu rozwoju, który podjęliśmy, aby upewnić się, że gra w pełni spełnia wymagania naszej społeczności. Uważnie wsłuchiwaliśmy się w opinie naszych graczy i pracowaliśmy nad dostarczeniem najbardziej spektakularnej, szorstkiej i brudnej odsłony serii. Jesteśmy przekonani, że nasze wysiłki wyniosą adrenalinę i zabawę na nowe wyżyny, zapewniając rozrywkę zarówno długoletnim fanom serii, jak i nowym graczom”.

„Udostępnienie wersji 2025 gry podczas sezonu Supercross 2025 jest znaczącym osiągnięciem, z którego jesteśmy dumni” - powiedział Mike Muye, Senior Director ds. dyrektor operacyjny Feld Motor Sports. „To będzie kolejny ekscytujący sezon
i cieszymy się, że możemy podzielić się nim w czasie rzeczywistym z graczami na całym świecie”.

Monster Energy Supercross 25 - The Official Video Game zostanie wydana w 2025 roku i będzie dostępna na wszystkie główne platformy.
About Milestone
Founded in Milan in 1996, Milestone S.r.l. is one of the leading and longest-established racing game developers in the world. The 290+ people team is responsible for hit series like MotoGP™, MXGP, and Monster Energy Supercross – The Official Videogame, the acclaimed Hot Wheels™ Unleashed, as well as own IPs RIDE and Gravel. For more information please visit https://milestone.it/
About PLAION
PLAION is a dynamic and diversified business in the global entertainment sector, masterfully crafting franchises that captivate audiences worldwide. Boasting a vast network of eight game development studios, fifteen regional publishing offices, three game publishing labels including Deep Silver, and PLAION PICTURES as an independent film publisher and distributor, the company extends its influence with merchandise production and expansive distribution capabilities across the globe.

Founded nearly three decades ago, PLAION has firmly established itself within the entertainment arena. With a diverse range of services and solutions, PLAION stands as the premier publishing partner for console and PC games across both physical and digital channels. Moreover, its strong foothold in the Virtual Reality (VR) domain highlights the company's commitment to varied gaming experiences.

PLAION is an Embracer Group company.